Gratis frakt på ordre over 799,-

Oppskrift på pavlova til 17. mai

Oppskrift på pavlova med appelsincurd og vaniljekrem av @vanilladiariesby.c🍊

Til pavlova-margens trenger du:

6 stk. romtempererte eggehviter

0,25 ts salt

375 g sukker (finkornet)

3 ts maisenna

1,5 ts hvitvinseddik

Til appelsincurd (2,5 dl) trenger du:

finrevet skall og saft av 1 økologisk appelsin 🍊

1/2 stjerneanis eller kanelstang

saft av 1/4 lime

1 dl sukker

3 stk. egg

125 g usaltet smør

Til vaniljekrem trenger du:

2,5 dl kremfløte

3 eggeplommer

1 dl sukker

1/2 dl maisenna

1/2 vaniljestang

25 g smør i terninger

 

Fremgangsmetode – marengs:

Sett ovnen på 120 grader med varmluft.

Pisk romtempererte eggehviter og salt i en helt ren bolle til det skummer litt, tilsett litt og litt sukker og visp til marengsen blir stiv, blank og alt sukkeret er løst opp. Vend inn eddik og sikt inn maisenna. Jeg brukte sprøytepose med wilton stjernetipp til å lage litt mønster i marengsen. Fordel marengsen etter eget ønske på bakeark.

Sett marengsen inn, og skru ned temperaturen til under 100 grader om du vil ha en hvit marengs til din pavlova. Stek i minst 4 timer, gjerne mer. Avkjøl.

 

Fremgangsmetode – appelsincurd 🍊:

Ha appelsinsaft, skall og stjerneanis i en kjele og kok inn til ca. 1-1,5 dl. Tilsett saften av en halv lime. Plukk ut stjerneanisen.

Bland sukker og egg i en glass- eller stålbolle og hell i appelsinsaften i en tynn stråle mens du visper hele tiden.

Sett bollen over en kjele med kokende vann uten at bunnen av bollen kommer i kontakt med vannet. Sett kjelen over varmen og hold temperaturen rett under kokepunktet.

Varm opp blandingen under konstant visping til den tykner. Dette kan ta 20 minutter eller mer.

Fjern bollen fra varmen og visp inn smør i terninger. Pass på at alt smøret løser seg godt opp.

Hell den ferdige curden på rene, tørre glass og skru på lokk. Avkjøl helt.

Tips: denne appelsincurden kan brukes til så mye annet godt enn bare pavlova! Gjør et søk på pinterest for masse inspirasjon!

 

Fremgangsmetode – vaniljekrem:

Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene. Ha vaniljen i fløten og varm til kokepunktet. Skru ned varmen. Pisk sukker, maisenna og eggeplommer godt sammen. Hell litt av den varme fløten oppi eggeblandingen mens du rører godt. Hell så eggeblandingen over i dem varme fløten og varm opp til det tykner. Skru av varmen og tilsett smøret. Hell over i en bred og flat beholder, dekk kremen med plastfolie og avkjøl.

Pisk litt kremfløte og vend inn i vaniljekremen. Jeg liker halvparten av hver for en balansert smak.

Fordel kremen og appelsincurden på Pavlovaen og pynt med sesongens friske bær/frukt.

 

Har du alt du trenger til å dekke bordet?

Se hele Slåpeblom-kolleksjonen her

 

Mer inspirasjon

Lagt til i din handlekurv