Gratis frakt på ordre over 799,-
Oppskrift på hjemmebakte scones

Oppskrift på hjemmebakte scones

“Her om dagen dekket vi bordet med mormors kongeduk (hun skal visstnok ha servert kongen og dronningen mat på den). Mens Ole var ute og brukte altfor mye penger på blomster, stekte Magnus scones og kokte te.”

-Magnus og Ole bak instagramkontoen @sultnegutter

 

Her er vår oppskrift på hjemmebakte scones, inspirert av @sultnegutter:

250 gram hvetemel

50 gram sukker

1/2 ts salt

2 ts bakepulver

50 gram smør, kaldt og kuttet i terninger

150 ml melk

 

-Forvarm ovnen til 220°C og kle et stekebrett med bakepapir.

-I en stor bolle, sikt sammen hvetemel, sukker, salt og bakepulver.

-Tilsett de kalde smørterningene i melet og bruk fingrene til å smuldre smøret inn i melet til det ser ut som grove brødsmuler.

-Lag en grop i midten av de tørre ingrediensene og hell i melken. Bland raskt sammen til en deig begynner å danne seg.

-Overfør deigen til en lett melet overflate. Kna deigen forsiktig sammen og trykk den ut til den er ca. 2 cm tykk. Bruk et glass til å stikke ut scones.

-Plasser scones på stekebrettet med litt mellomrom. Stek i ovnen i 12-15 minutter, eller til de er gyldne og hevet.

Server varme med smør, rømme og syltetøy!

 

Ole og Magnus serverer på produkter fra kolleksjonen Slåpeblom

Mer inspirasjon

Lagt til i din handlekurv
Oppskrift på hjemmebakte scones