Fri frakt over 799,- & Fri retur

Produksjon

I Wik & Walsøe har vi alltid hatt som mål å skape kolleksjoner som tåler tidens tann, og som er med oss i hverdagene. Hverdagene nå, og de hverdagene som kommer etter oss. I vår filosofi ligger det også en tanke om å bidra litt der det trengs mest.

Da vi startet Wik & Walsøe i 2006 tok vi et valg om å produsere i et land der penger til mat på bordet ikke er en selvfølgelighet. Vi reiste til Bangladesh.

Siden den gang har vi brukt mye tid på porselensfabrikken for å skape og formgi vårt unike uttrykk, i samarbeid med det som med tid har blitt nære og kjære kollegaer. Vi har lært å kjenne mange dyktige mennesker med yrkesstolthet og fagkunnskap. Mennesker som har delt med seg av sin kunnskap og livserfaring. De har latt oss ta del i en virkelighet hvor våre hverdagslige problemer blekner.  De har lært oss å se virkeligheten fra et mer ydmykt ståsted. De har gitt ny næring til begrepet «ta vare på» – gitt oss en dypere forståelse, og et ønske om, å etterstrebe akkurat det – å ta vare på.

For å lage et Wik & Walsøe porselensprodukt er det rundt 60 par hender involvert. Det gir hver enkelt gjenstand en helt egen historie. Ser du nøye etter, vil du oppdage ørsmå ulikheter i form, farge eller dekor. Det er fordi vår produksjon i høy grad er manuell. Vi kunne valgt å produsere vårt porselen i et annet land, på en annen fabrikk, hvor store deler av produksjonen er automatisert. Det finnes mange bra av dem. Da ville produktene kanskje vært frie for disse små ulikhetene. Vi har valgt å omfavne disse små skjønnhetsfeilene, som bærer med seg historier og øyeblikk fra andre menneskers liv. For oss er dette med på å gi hvert produkt sitt helt unike preg – som snøkrystallene – der ingen er helt like.

Vi kan også fortelle at i mange av disse produktene ligger det gjemt historier om stolte kvinner og menn som arbeider for å skape en trygg fremtid for sine barn.

Dette handler for oss om å ta vare på dem vi har rundt oss og dem vi omgir oss med. «Ta vare på» er et ansvar vi alle kan ta del i, på hver vår måte.

Min ønskeliste
0 Produkter
Totalt:
kr 0