Gratis frakt på ordre over 799,-

Om Wik & Walsøe

Hvordan kan et lite skandinavisk designstudio være med på å endre folks holdninger til hva vi omgir oss med – er det i det hele tatt mulig?

Gründer og designer Linda Svedal Walsøe

Vår filosofi: å ta vare på

Hvordan kan et lite skandinavisk designstudio være med på å endre folks holdninger til hva vi omgir oss med – er det i det hele tatt mulig? Det å ta vare på, er for Wik & Walsøe det viktigste vi gjør.

En dag skal våre barn og barnebarns barn arve det vi omgir oss med, derfor må vi ta godt vare på det. Vi forsøker å tenke slik bonden alltid har tenkt; man skal levere fra seg det man har fått i litt bedre skikk enn man selv fikk det. Og hvordan får vi det til?

Vår filosofi handler om å ta vare på det vi har fått og forvalte det vel, slik at vi med stolthet kan gi det videre. For oss er produkter av høy kvalitet med på å skape varige verdier. Med denne filosofien i bunn, ønsker vi å inspirere til et tankesett hvor det er de små handlingene som kan være med på å utgjøre en stor forskjell. 

Inspirert av naturen og hverdagsøyeblikkene

Wik & Walsøe er et norsk designstudio som – inspirert av og med dypfølt respekt for den utemmede skandinaviske natur – skaper porselen og glass. Den jorden og det havet vi bare har til låns, som vi må ta vare på og gi videre til neste generasjon.

Vårt porselen er skapt for å samle mennesker. Uformelt er nok den beste beskrivelsen på den stemningen vi alltid etterstreber – enten det er et moderne eller tradisjonelt servise vi gir form. Vi ønsker at våre produkter skal være en naturlig del av hverdagens og alle livets små øyeblikk.

Historien

Wik & Walsøe startet som en forretningsplan skrevet på en benk i hagen. Siden starten i 2006 har vi vokst til å bli en sterk stemme innen skandinavisk design. Vi er blitt et helt eget univers, med produkter som allerede regnes som designklassikere.

Fra hagebenken gikk ferden til en enkel brakke i Fredrikstad; hvor vi lanserte debutkolleksjonen med stor suksess. Allerede ved oppstarten valgte vi Alven som vårt symbol fordi den symboliserer drømmen, håpet og troen på å gjøre det umulige mulig.

For det var slik vår historie begynte – en drøm om å bygge en ny norsk merkevare som med tid skulle vise seg å bli et univers for både alver, drømmer og minnerike stunder.

Vi ville designe kolleksjoner som skulle tåle tidens tann, og som skulle kunne leve i generasjoner. I dag, mange år etter, har vi fortsatt den samme filosofien når vi designer og formgir produkter: høy kvalitet og varig verdi.

Du kommer ikke først av å gå i andres fotspor

Gründer og designer Linda Svedal Walsøe

Lagt til i din handlekurv