Gratis frakt på ordre over 799,-

Rips og scones i hagen

Nå bugner buskene i hagen av rips som vi kan glede oss av hele sommeren. Foruten å lage syltetøy og saft, spiser vi de som topping på nesten alle måltider i juli. Denne gangen har vi laget noen enkle scones, servert med rømme og friske rips.

Oppskrift på scones

Det du trenger:

  • 4dl hvetemel
  • 50g smør i terninger
  • 2tsk bakepulver
  • 0,5 dl rømme
  • 1,5 dl vann

 

Bland hvetemel og bakepulver i en bolle. Smuldre smøret i den tørre blandingen til det kun er jevne, må smørklumper igjen. Bland vann og rømme og hell det i mel- og smørblandingen. Kna til du har en fast, ganske tørr deig. Den skal kunne rulles til en tykk pølse.

Skjær deigen i ca. 2 cm tykke skiver og stek i ovnen ca. 12-15 minutter. Server mens de er varme!

Mer inspirasjon

Lagt til i din handlekurv