Gratis frakt på ordre over 799,-

Vår filosofi: å ta vare på

Inspirasjon

“Hvordan kan et lite skandinavisk designstudio være med på å endre folks holdninger til hva vi omgir oss med – er det i det hele tatt mulig?”

Gründer og designer Linda Svedal Walsøe

Vår filosofi handler om å ta vare på det vi har fått og forvalte det vel, slik at vi med stolthet kan gi det videre. For oss er produkter av høy kvalitet med på å skape varige verdier. Med denne filosofien i bunn, ønsker vi å inspirere til et tankesett hvor det er de små handlingene som kan være med på å utgjøre en stor forskjell.

For oss i Wik & Walsøe er det å ta vare på det viktigste vi gjør. Serien Falla Unika er laget av resirkulert glass, og er et samarbeid mellom glassverkstedet Studio Sirkel. Her er det resirkulert glass fra norske husholdninger som er råmaterialet når designer Linda Svedal Walsøe, i tett samarbeid med glassblåser Heidi Skofsrud, skaper og formgir nye objekter. Hvert eneste objekt blir blåst med omtanke og får sitt helt unike og personlige formspråk.

Wik & Walsøe er et norsk designstudio som – inspirert av og med dypfølt respekt for den utemmede skandinaviske natur – skaper porselen og glass. Den jorden og det havet vi bare har til låns, som vi må ta vare på og gi videre til neste generasjon. Vårt porselen er skapt for å samle mennesker. Uformelt er nok den beste beskrivelsen på den stemningen vi alltid etterstreber – enten det er et moderne eller tradisjonelt servise vi gir form. Vi ønsker at våre produkter skal være en naturlig del av hverdagens og alle livets små øyeblikk

I naturen, når sollyset faller på slåpeblomstens kronblader, endrer nyansene seg fra det helt mørke i skyggen, til det helt lyse der solen skinner som sterkest. Slik er det også med kolleksjonen Slåpeblom. Vi sier at produktene kommer i rosa, grønn, blå og varm grå, men rosa er ikke bare rosa, og grønn er ikke bare grønn. De fire fargene vil, etter hver produksjon, bestemmes av tilfeldighetene og komme ut av ovnene i en rekke nyanser fra lys til mørk. Noen ganger vil blomstenes konturer fremstå helt skarpe og andre ganger mer utydelig – hver del blir helt unik, som urørt natur.   For oss er det variasjonen i nyansene, og tilfeldighetene, som gjør kolleksjonen så vakker. Vi inspireres av naturen og med det følger den naturlige skaperprosessen som gir hvert enkelt produkt sin egne lille historie.

“Du kommer ikke først av å gå i andres fotspor”
Gründer og designer Linda Svedal Walsøe

Flere historier

Lagt til i din handlekurv