Gratis frakt på ordre over 799,-

Stell og vedlikehold

Når vi i Wik & Walsøe formgir produkter ønsker vi at de skal tåle tidens tann og kunne vare i generasjoner. Vi anbefaler derfor å ta godt vare på produktene dine, for å beholde glansen i glasuren lengst mulig.

Det er tidens patina som gjemmer på gode minner og stunder med familie og venner.

Alle våre serviser kan vaskes i oppvaskmaskin, men vi anbefaler skånsom vask

For å beholde porselenet glansfullt og vakkert så lenge som mulig anbefaler vi også bruk av glansemiddel. En glansfull overflate gjør porselenet mer motstandsdyktig mot riper og nedmatting av glasuren.

Unngå også å skyve tallerkenene oppå hverandre inn i skapet, de bør stables varsomt hvis du vil unngå slitasje. Legg gjerne en serviett imellom hver tallerken.

Benytt kvalitetsbestikk for å unngå riper i glasuren

Riper og punktering av glasuren kan forårsakes av f.eks. skarpe biffkniver. Benytt kvalitetsbestikk i 18/10 stål for å unngå slike riper.

Etter et måltid er det fint å skylle av porselenet så raskt som mulig. Noen typer mat inneholder sterke syrer som kan føre til misfarge på glasuren. Stålull, skuremiddel eller lignende bør ikke brukes, da disse gjør glasuren mattere. Sitronsyre og litt vann kan få vekk slike avsetninger.

Vær oppmerksom på ulikhetene ved feltspatporselen og benporselen

Feltspatporselen

Feltspatporselen egner seg godt til hverdagsbruk. Det er et slitesterkt materiale som tåler oppvaskmaskin, ovn og mikrobølgeovn. Vær oppmerksom på at store temperatursvingninger kan forårsake termosjokk, slik at produktet knuser. Vi anbefaler derfor at porselenet er romtemperert og at det settes inn i ovnen før den er fullstendig varm.

Servisene Alv, Alveskog, Osean, Whitewood, Woodstokk og Rustikk er laget av feltspatporselen.

Benporselen

Benporselen er en edel og kostbar blanding av rene råvarer – en eksklusiv oppskrift som kan spores langt tilbake i tid. Samtidig som benporselenet gir en vakker og varm, hvit farge, er det et slitesterkt produkt av høy kvalitet. Produkter i benporselen tåler oppvaskmaskin og daglig servering – man skal ikke la seg lure av dens sarte og elegante karakter. Noen av våre benporselenserier er dekorert med ekte gull og platina. For å bevare dekoren anbefaler vi ikke å sette produktene i stekeovn eller mikrobølgeovn.

Servisene Slåpeblom, Lys, Fnugg, Snø, Slåpe og Julemorgen er laget av benporselen.

Våre blyfrie krystallglass tåler oppvaskmaskin og daglig bruk

Våre krystallglass lages av et blyfritt og innovativt glassmateriale som fremstilles av de reneste råmaterialer. Resultatet er vakre glass med en høy grad av hardhet som tåler oppvaskmaskin godt. Ikke minst tåler de daglig bruk. Vi anbefaler alltid bruk av glansemiddel i oppvaskmaskin. Det er viktig at oppvaskmaskinen renses jevnlig og at man skyller glassene før man setter dem inn i maskinen.

Lagt til i din handlekurv