Produktpleie
Slik gjør du
Slik gjør du

Porselen og benporselen

Alle våre serviser kan vaskes i oppvaskmaskin, men vi anbefaler skånvask. For å beholde porselenet glansfullt og vakkert så lenge som mulig anbefaler vi også bruk av glansemiddel. En glansfull overflate gjør porselenet mer motstandsdyktig mot riper og nedmatting av glasuren.

Alle våre hverdagsserviser, i feltspat, er ildfaste, tåler mikrobølgeovn og fryser. Unngå å gi produktene store og hurtige temperatursvigninger. Dette gjør at de kan krakkelere og sprekke.

Etter et måltid er det bra å skylle av porselenet så raskt som mulig. Noe mat inneholder sterke syrer som kan føre til misfarge på glasuren. Stålull, skuremiddel eller lignende bør ikke brukes, da disse gjør glasuren mattere. Det er også viktig å unngå mekanisk slitasje, dvs. gnissing av gjenstander mot hverandre. Unngå også å skyve tallerkenene oppå hverandre inn i skapet, de bør stables varsomt hvis du vil unngå slitasje. Legg gjerne en serviett imellom hver tallerken.

Se alle seriene

Riper og punktering av glasuren kan også forårsakes av f.eks. skarpe biffkniver. Vanligvis er sorte streker forårsaket av mykt metall fra bestikk, benytter du kvalitetsbestikk i 18/10 stål vil du unngå dette. Sitronsyre og litt vann kan få vekk slike stålavsetninger. Te og kaffe kan også gi belegg, dette vil vanligvis kunne fjernes ved å la porselenet stå i et par timer med vann og oppvaskmiddel før oppvask.

Porselen med metallisk dekor

Med gjenstandene som er håndmalt med luster (metallisk glasur), som f. eks. gaveserien Alvespeil, anbefaler vi skånsom håndvask.

Stengods

Stengods egner seg godt til hverdagsbruk og kan fint brukes i mikrobølgeovnen. Det kan også settes i stekeovnen, men man bør da være oppmerksom på at store temperatursvingninger kan forårsake termosjokk, slik at gjenstanden knuser. Vi anbefaler derfor at stengodset er romtemperert og at det settes inn i kald ovn. Kaldt stengods bør ikke fylles med kokende/varme væsker uten gradvis forvarming, og for varmt stengods gjelder det motsatte.

Vær oppmerksom på at stengods har lettere for å få bestikkavsetning enn vanlig porselen. Dette er tynne «blyant-striper» fra bestikk som dannes i overflaten av glasuren. Vanligvis er sorte streker forårsaket av mykt metall fra bestikk. Benytter du kvalitetsbestikk i 18/10 stål vil du lettere unngå dette. Sitronsyre og litt vann kan få vekk slike stålavsetninger. Te og kaffe kan også gi belegg, dette vil vanligvis kunne fjernes ved å la godset stå i et par timer med vann og oppvaskmiddel før oppvask.

Krystallglass

Wik & Walsøes glass lages av erfarne håndverkere i i Colle di Val d´Elsa i Toscana, en by og et område viden kjent og anerkjent for sin krystallproduksjon.

Se alle glassene

Våre krystallglass lages av et splitter nytt, blyfritt og innovativt glassmateriale som fremstilles av de reneste råmaterialer. Resultatet er vakre glass med en høy grad av hardhet som tåler oppvaskmaskin godt. Ikke minst tåler de daglig bruk, og knuser heller ikke lett! Wik & Walsøe anbefaler alltid bruk av glansemiddel i oppvaskmaskin. Det er viktig at oppvaskmaskinen renses jevnlig og at man skyller glassene før man setter de inn i maskinen.

Fordi kun de reneste råmaterialer brukes i produksjonen får glassene en skinnende klarhet. Brytningsgraden på 1,5425 er nesten like høy som brytningsgraden til blykrystall – som er på 1,545 – dermed får glassene et vakkert, nesten transparent uttrykk. Denne type glass er mye brukt til vinsmaking og i serveringsbransjen.

Ny produksjonsteknologi sikrer høyest mulig kvalitet på glasset, og minst mulig negativ innvirkning på miljøet. Dette sammenfaller med designstudioet Wik & Walsøes kjerneverdier.

Falla glass

Falla fremstilles av de reneste råmaterialer. De tåler daglig bruk og knuser ikke lett. Vi anbefaler håndvask, siden dette er mest praktisk på grunn av størrelsen og formen på vasene og bollene.

Hvis du ønsker å sette de i oppvaskmaskin, bør du være oppmerksom på at store temperatursvingninger kan forårsake termosjokk, slik at gjenstanden kan sprekke eller knuse. Pass i tilfelle på, å benytte et skånsomt program med bruk av glansemiddel. Det er viktig at man skyller produktene før de settes i maskinen.

Se serien her

Wik & Walsøes glass-serie Falla munnblåses av dyktige og erfarne glassblåsere i Bangkae-området i Thailand.


 

Lær mer om produksjonen her

Les mer om produktene og hvordan de produseres.