Snø
servise
Servise

Snøens renhet og uendelige letthet har inspirert benporselensserviset Snø – en naturlig vakkert servise i Wik & Walsøes univers.

Se og kjøp alle delene i serien

Lett snøfall

Snø er vinterens poesi, den faller stille og dekker bakken med et forsiktig slør av hvitt. På samme måte dekker et mykt mønster av bittesmå flak kantene av det gjennomskinnelige nye benporselensserviset Snø fra designstudioet Wik & Walsøe.

SERVISET SNØ: Inspirert av vinterens naturlige renhet og designet for å vare i generasjoner. // Foto: Siren Lauvdal/KråkvikD’Orazio.

Serviset Snø kjennetegnes av en enkel og dempet eleganse, og sin allsidighet; det er like vakkert alene, som i samspill med andre mønstre. Våg å eksperimentere med et bord i kun hvite nyanser, eller spill på lag med naturen ved å dekke bordet med naturlige elementer som kvister, blomster eller dempede jordfarger.

Varer i generasjoner

Snø består av mange deler fremstilt i det fineste benporselen. Porselenet kjennetegnes av en fantastisk gjennomskinnelighet og et glansfullt og edelt utseende. Snø passer perfekt til å kombineres med elementer fra andre Wik & Walsøe-serviser som Lys, Fnugg og Rosa Slåpe. Serviser i benporselen er finserviser for de store anledningene.

Lys serviset er designet med personlighet og sterk forankring i Wik & Walsøes verdigrunnlag: Høy kvalitet og varig verdi. Dette er et servise som tåler generasjoner.

Slik passer du best på finserviset ditt:

Alle våre serviser kan vaskes i oppvaskmaskin, men vi anbefaler skånvask. For å beholde porselenet glansfullt og vakkert så lenge som mulig anbefaler vi også bruk av glansemiddel. En glansfull overflate gjør porselenet mer motstandsdyktig mot riper og nedmatting av glasuren.

Etter et måltid er det bra å skylle av porselenet så raskt som mulig. Noe mat inneholder sterke syrer som kan føre til misfarge på glasuren. Stålull, skuremiddel eller lignende bør ikke brukes, da disse gjør glasuren mattere. Det er også viktig å unngå mekanisk slitasje, dvs. gnissing av gjenstander mot hverandre. Unngå også å skyve tallerkenene oppå hverandre inn i skapet, de bør stables varsomt hvis du vil unngå slitasje. Legg gjerne en serviett imellom hver tallerken.

Lær mer om vedlikeholdet av produktene

Riper og punktering av glasuren kan også forårsakes av f.eks. skarpe biffkniver. Vanligvis er sorte streker forårsaket av mykt metall fra bestikk, benytter du kvalitetsbestikk i 18/10 stål vil du unngå dette. Sitronsyre og litt vann kan få vekk slike stålavsetninger. Te og kaffe kan også gi belegg, dette vil vanligvis kunne fjernes ved å la porselenet stå i et par timer med vann og oppvaskmiddel før oppvask.


Dugg krystallglass

Serien Dugg som består av 5 varianter av ulike vakre krystallglass er designet for å gå spesielt fint mot serviset Snø. Dugg har også de organiske ringene på glassene.

Se og kjøp delene i serien