Røys
servise
Servise

995

Når vi setter oss til bordet ønsker vi å dekke det med raushet og varme, vi vil ha det trygt og godt, men har ingenting imot å overraskes av det litt uventede.

Naturlig vakkert

Når designstudioet Wik & Walsøe nå lanserer sitt første servise i steingods er det kontrasten mellom materialets matte sobre overflate og den blanke glasuren som blir dette uventede, men likevel svært tiltalende elementet; lekent, raust og naturlig vakkert.

Se og kjøp alle produktene i serien

SKAP EN KONTRAST: Det er flott å mikse Røys mot for eksempel et benporselen som Slåpe Rosa // Foto: Siren Lauvdal/KråkvikD’Orazio.

Miks med Slåpe Rosa

Røys er klassisk Wik & Walsøe i form, utførelse og kvalitet. Og hvorfor ikke skape en kontrast, nemlig den mellom benporselen og steingods?

Røys skaper vakker spenning i møte med f. eks servisene Slåpe Rosa og Fnugg. En helt ny kopp uten hank kan enkelt stables i høyden, mens en formfull krukke står fint alene, eller sammen med hele serien.

Røys by Wik & Walsøe

RØYS: Et sett deler i delikate pasteller som er skapt for å mikses – norsk designet og ildfaste. Foto: Siren Lauvdal/KråkvikD’Orazio

Slik passer du best på stengodset ditt:

Stengods egner seg godt til hverdagsbruk og kan fint brukes i mikrobølgeovnen. Det kan også settes i stekeovnen, men man bør da være oppmerksom på at store temperatursvingninger kan forårsake termosjokk, slik at gjenstanden knuser. Vi anbefaler derfor at stengodset er romtemperert og at det settes inn i kald ovn. Kaldt stengods bør ikke fylles med kokende/varme væsker uten gradvis forvarming, og for varmt stengods gjelder det motsatte.

Lær mer om vedlikeholdet av produktene

Vær oppmerksom på at stengods har lettere for å få bestikkavsetning enn vanlig porselen. Dette er tynne «blyant-striper» fra bestikk som dannes i overflaten av glasuren. Vanligvis er sorte streker forårsaket av mykt metall fra bestikk. Benytter du kvalitetsbestikk i 18/10 stål vil du lettere unngå dette. Sitronsyre og litt vann kan få vekk slike stålavsetninger. Te og kaffe kan også gi belegg, dette vil vanligvis kunne fjernes ved å la godset stå i et par timer med vann og oppvaskmiddel før oppvask.