Slåpe Rosa
servise
Servise

Slåpe (Prunus Spinosa) er en plante i rosefamilien som trives best i åpne landskap og i kystnære strøk. I tidligere tider trodde man slåpebusken hadde overnaturlige krefter, og det var tradisjon på Valborgsmesseaften den 30. april, å henge opp slåpekvister for å beskytte seg mot hekser.

Se og kjøp alle delene i serien

NOSTALGISK: Slåpe Rosa krever sin helt naturlig plass på ethvert festbord. Foto: Siren Lauvdal/KråkvikD’Orazio

Klassisk moderne

Med sine spisse torneliknende kvister kan slåpe oppfattes som litt vill og utilgjengelig, skjønt selve blomsten er hvit og sart. Men når den blomstrer på bar kvist i mai, og kan speile seg i tidlig morgensol viser blomstene seg i myk rosa prakt. Nå pryder de rosa blomstene et helt nytt benporselensservise fra Wik & Walsøe.

Finserviset overrasker med sitt sobre, elegante og lett nostalgiske uttrykk – som vil kreve sin helt naturlige plass på et hvert festbord. Langs servisets kant bølger de rosa blomstene seg. Servisets dekor står flott alene mot en hvit duk og skinnende glass og bestikk, men du kan også følge tidens trend og blande det med flere mettede pasteller eller ulike mønstre.

img-2

KAFFEKANNE: Slåpe Rosa med sin lekre kaffekanne i benporselen. Foto: Siren Lauvdal/KråkvikD’Orazio

Slik passer du best på finserviset ditt:

Alle våre serviser kan vaskes i oppvaskmaskin, men vi anbefaler skånvask. For å beholde porselenet glansfullt og vakkert så lenge som mulig anbefaler vi også bruk av glansemiddel. En glansfull overflate gjør porselenet mer motstandsdyktig mot riper og nedmatting av glasuren.

Etter et måltid er det bra å skylle av porselenet så raskt som mulig. Noe mat inneholder sterke syrer som kan føre til misfarge på glasuren. Stålull, skuremiddel eller lignende bør ikke brukes, da disse gjør glasuren mattere. Det er også viktig å unngå mekanisk slitasje, dvs. gnissing av gjenstander mot hverandre. Unngå også å skyve tallerkenene oppå hverandre inn i skapet, de bør stables varsomt hvis du vil unngå slitasje. Legg gjerne en serviett imellom hver tallerken.

Lær mer om vedlikeholdet av produktene

Riper og punktering av glasuren kan også forårsakes av f.eks. skarpe biffkniver. Vanligvis er sorte streker forårsaket av mykt metall fra bestikk, benytter du kvalitetsbestikk i 18/10 stål vil du unngå dette. Sitronsyre og litt vann kan få vekk slike stålavsetninger. Te og kaffe kan også gi belegg, dette vil vanligvis kunne fjernes ved å la porselenet stå i et par timer med vann og oppvaskmiddel før oppvask.