Lys
servise
Servise

Lys smyger seg naturlig inn i Wik & Walsøe-familien, med sitt rene og klassiske utseende: Dette vakre serviset i gjennomskinnelig benporselen overrasker med sitt rene relieff og organisk gulldekor.

Se og kjøp alle delene i serien

LYS BENPORSELEN: Serviset finnes i mange deler og kan vare i flere generasjoner. // Foto: Siren Lauvdal/KråkvikD’Orazio

Når lyset treffer snøen

Lys er vinterens poesi, det glitrer som diamanter når lyset treffer snøen fra solen. På samme måte dekker et mykt mønster av små organiske gullsirkler det gjennomskinnelige benporselensserviset Lys fra designstudioet Wik & Walsøe.

Serviset Lys kjennetegnes av en enkel og dempet eleganse, og sin allsidighet; det er like vakkert alene, som i samspill med andre mønstre. Våg å eksperimentere med et bord i kun hvite nyanser, eller spill på lag med naturen ved å dekke bordet med naturlige elementer som kvister, blomster eller dempede jordfarger.

Tåler generasjoner

Lys består av mange deler fremstilt i det fineste benporselen. Porselenet kjennetegnes av en fantastisk gjennomskinnelighet og et glansfullt og edelt utseende. Lys passer perfekt til å kombineres med elementer fra andre Wik & Walsøe-serviser som Snø, Fnugg og Rosa Slåpe. Serviser i benporselen er finserviser for de store anledningene.

Lys serviset er designet med personlighet og sterk forankring i Wik & Walsøes verdigrunnlag: Høy kvalitet og varig verdi. Dette er et servise som tåler generasjoner.

Slik passer du best på finserviset ditt:

Alle våre serviser kan vaskes i oppvaskmaskin, men vi anbefaler skånvask. For å beholde porselenet glansfullt og vakkert så lenge som mulig anbefaler vi også bruk av glansemiddel. En glansfull overflate gjør porselenet mer motstandsdyktig mot riper og nedmatting av glasuren.

Etter et måltid er det bra å skylle av porselenet så raskt som mulig. Noe mat inneholder sterke syrer som kan føre til misfarge på glasuren. Stålull, skuremiddel eller lignende bør ikke brukes, da disse gjør glasuren mattere. Det er også viktig å unngå mekanisk slitasje, dvs. gnissing av gjenstander mot hverandre. Unngå også å skyve tallerkenene oppå hverandre inn i skapet, de bør stables varsomt hvis du vil unngå slitasje. Legg gjerne en serviett imellom hver tallerken.

Lær mer om vedlikeholdet av produktene

Riper og punktering av glasuren kan også forårsakes av f.eks. skarpe biffkniver. Vanligvis er sorte streker forårsaket av mykt metall fra bestikk, benytter du kvalitetsbestikk i 18/10 stål vil du unngå dette. Sitronsyre og litt vann kan få vekk slike stålavsetninger. Te og kaffe kan også gi belegg, dette vil vanligvis kunne fjernes ved å la porselenet stå i et par timer med vann og oppvaskmiddel før oppvask.


Dugg krystallglass

Serien Dugg som består av 5 varianter av ulike vakre krystallglass er designet for å gå spesielt fint mot serviset Lys. Dugg har også de organiske ringene på glassene.

Se og kjøp delene i serien