Fnugg
servise
Servise

Fnugg smyger seg naturlig inn i Wik & Walsøe-familien, med sitt rene og klassiske utseende: Dette enkle og vakre serviset i gjennomskinnelig benporselen overrasker likevel med sin noe nær usynlige platinadekor – derav navnet.

Se og kjøp alle delene i serien

DET RENESTE: Fnugg er et rent og klassisk servise som kan gå i generasjoner. // Foto: Siren Lauvdal/KråkvikD’Orazio

Fnugg er et servise for de spesielle anledninger. Med sin naturlige eleganse blir dette gourmetserviset midtpunktet på festbordet. La det skinne alene eller se det som et vakkert lerret det blir enkelt å fargelegge med dekorative detaljer.

Fnugg serviset er designet med personlighet og sterk forankring i Wik & Walsøes verdigrunnlag: Høy kvalitet og varig verdi. Dette er et servise som tåler generasjoner.


Dugg krystallglass

Serien Dugg som består av 5 varianter av ulike vakre krystallglass er designet for å gå spesielt fint mot serviset Fnugg.

Se og kjøp delene i serien

Slik passer du best på finserviset ditt:

Alle våre serviser kan vaskes i oppvaskmaskin, men vi anbefaler skånvask. For å beholde porselenet glansfullt og vakkert så lenge som mulig anbefaler vi også bruk av glansemiddel. En glansfull overflate gjør porselenet mer motstandsdyktig mot riper og nedmatting av glasuren.

Etter et måltid er det bra å skylle av porselenet så raskt som mulig. Noe mat inneholder sterke syrer som kan føre til misfarge på glasuren. Stålull, skuremiddel eller lignende bør ikke brukes, da disse gjør glasuren mattere. Det er også viktig å unngå mekanisk slitasje, dvs. gnissing av gjenstander mot hverandre. Unngå også å skyve tallerkenene oppå hverandre inn i skapet, de bør stables varsomt hvis du vil unngå slitasje. Legg gjerne en serviett imellom hver tallerken.

Lær mer om vedlikeholdet av produktene

Riper og punktering av glasuren kan også forårsakes av f.eks. skarpe biffkniver. Vanligvis er sorte streker forårsaket av mykt metall fra bestikk, benytter du kvalitetsbestikk i 18/10 stål vil du unngå dette. Sitronsyre og litt vann kan få vekk slike stålavsetninger. Te og kaffe kan også gi belegg, dette vil vanligvis kunne fjernes ved å la porselenet stå i et par timer med vann og oppvaskmiddel før oppvask.