Falla
Munnblåst
Munnblåst

Med den nye vaseserien Falla utvider designstudioet Wik & Walsøe sitt glassunivers, og fargelegger den med inspirasjon fra arktisk flora og fauna.

Last ned bildene av Falla

Falla collection blue dark

ISBLÅ: Noen av vasene er gjennomskinnelige, andre igjen er hvite innvendig. Foto: Linda Svedal Walsøe

En dråpe Norrøn natur

Se for deg den vakre formen av en vanndråpe som henger ytterst på et blad, den lett dirrende fornemmelsen man nesten bare aner, før dråpen med et sukk slipper taket og begynner ferden mot bakken. Navnet Falla – fra gammelnorsk og islandsk – henspiller på nettopp denne fallende dråpen, formgitt av naturen selv.

For å fargesette glass-serien som består av vaser i fire ulike størrelser og en bolle, hentet Wik & Walsøe inspirasjon fra den arktiske floraen og faunaen, med basis i mosegrønne, isblå og gammelrosa nyanser. Noen av vasene er gjennomskinnelige, andre igjen er hvite innvendig, som et frostlagt tjern vinterstid.

Falla staged white bck colors kopi

ARKTISK FLORA: Med inspirasjon fra den nordlige faunaen. Foto: Linda Svedal Walsøe

Sart og delikat, men samtidig sterk

Formen på glass-serien Falla er sjenerøs, men likevel sart, delikat, men samtidig sterk. Hvert enkelt produkt i serien blåses for hånd av dyktige og erfarne glassblåsere i Bangkae-området i Thailand.

Falla vase small green clear wood

Eksklusiv norsk utstilling i Stockholm

Under Stockholm Furniture & Light Fair i februar er et utvalg av norske designere, produsenter og kunsthåndverkere invitert til å stille ut sine arbeider ved den norske ambassaden. Linda Svedal Walsøe er en av disse designerene med nyheter i glass; Falla.

Glass-serien Falla er nennsomt valgt ut av den velrenommerte kuratorduoen Kråkvik & D’Orazio, og de vil presenteres i ulike miljøer og fargesammensetninger – derav navnet A colour composition. Ambassadebygningen fra tidlig 1950-tall, tegnet av den norske arkitekten Knut Knutsen, vil danne en unik arkitektonisk ramme rundt utstillingen. For mer informasjon om utstillingen kontakt Ida Aandal Røijen/DogA.