Falla glass
Vaser & boller
Vaser & boller

Med den nye vaseserien Falla utvider designstudioet Wik & Walsøe sitt glassunivers, og fargelegger den med inspirasjon fra arktisk flora og fauna.

Se og kjøp delene i serien her

ARKTISK FAUNA: Fargene på serien er inspirert av arktisk flora og fauna. Foto: Nina Holst

En dråpe Norrøn natur

Se for deg den vakre formen av en vanndråpe som henger ytterst på et blad, den lett dirrende fornemmelsen man nesten bare aner, før dråpen med et sukk slipper taket og begynner ferden mot bakken. Navnet Falla – fra gammelnorsk og islandsk – henspiller på nettopp denne fallende dråpen, formgitt av naturen selv.

For å fargesette glass-serien som består av vaser i fire ulike størrelser og en bolle, hentet Wik & Walsøe inspirasjon fra den arktiske floraen og faunaen, med basis i mosegrønne, isblå og gammelrosa nyanser. Noen av vasene er gjennomskinnelige, andre igjen er hvite innvendig, som et frostlagt tjern vinterstid.

Last ned bildene av Falla

Munnblåst av erfarne glassblåsere

Formen på glass-serien Falla er sjenerøs, men likevel sart, delikat, men samtidig sterk. Hvert enkelt produkt i serien blåses for hånd av dyktige og erfarne glassblåsere i Bangkae-området i Thailand.

Eksklusiv norsk utstilling i Stockholm

Under Stockholm Furniture & Light Fair i februar 2017 var et utvalg av norske designere, produsenter og kunsthåndverkere invitert til å stille ut sine arbeider ved den norske ambassaden. Linda Svedal Walsøe var en av disse designerene med nyheter i Falla-serien.

Glass-serien Falla ble nennsomt valgt ut av den velrenommerte kuratorduoen Kråkvik & D’Orazio, og serien ble presenteres i ulike miljøer og fargesammensetninger – derav navnet A colour composition. Ambassadebygningen fra tidlig 1950-tall, tegnet av den norske arkitekten Knut Knutsen, dannet en unik arkitektonisk ramme rundt utstillingen. For mer informasjon om utstillingen kontakt Ida Aandal Røijen/DogA.