Alveskog
servise og glass
Servise & glass

Den majestetiske hjorten pryder dette populære serviset. Kronhjorten har spilt en viktig rolle i mytologi gjennom årene; deres skjønnhet og kraft er fascinerende, magisk og myndig.

Se og kjøp alle delene i serien

Alveskog er laget av edelt feltspatporselen. Porselenet kjennetegnes ved sin hvithet, vakre glansfulle glasur, gjennomskinnelighet og rene klang.

Alveskog vase moss

GAVER, BLOMSTER OG GLASS: Alveskog består både av en gavekolleksjon, et servise og et sett krystallglass. // Design og foto: Linda S. Walsøe.

Norsk formspråk

Alveskog-mønsteret er blitt en viktig del av Wik og Walsøes univers, og det bringer naturen med seg til bordet. Alveskog-serien blir en vakker følgesvenn til krystallglassene som bærer samme navn, men glir også sømløst inn blant alle hverdagsservisene fra Wik og Walsøe. Vi har designet formene slik at de lett kan matches mot både Whitewood, Woodstokk og Alv.

Alveskog mug jug servingbowl portrait

GOD Å HOLDE I: Alveskog har den klassiske gode formen på hanken. // Foto: Siren Lauvdal/KråkvikD’Orazio.

Slik passer du best på Alveskog-serviset ditt:

Serviset kan vaskes i oppvaskmaskin, og vi anbefaler skånvask. For å beholde porselenet glansfullt og vakkert så lenge som mulig anbefaler vi bruk av glansemiddel. En glansfull overflate gjør porselenet mer motstandsdyktig mot riper og nedmatting av glasuren.

Serviset er ildfast, tåler mikrobølgeovn og fryser. Unngå å gi produktene store og hurtige temperatursvigninger. Dette gjør at de kan krakkelere og sprekke.

Etter et måltid er det bra å skylle av porselenet så raskt som mulig. Stålull, skuremiddel eller lignende bør ikke brukes, da disse gjør glasuren mattere. Det er viktig å unngå mekanisk slitasje, dvs. gnissing av gjenstander mot hverandre. Unngå også å skyve tallerkenene oppå hverandre inn i skapet, de bør stables varsomt hvis du vil unngå slitasje.

Lær mer om vedlikeholdet av produktene


Alveskog krystallglass

Alveskog glass som består av 5 varianter av ulike vakre krystallglass er designet for å gå spesielt fint mot serviset Alveskog. Serien har også de karakteristiske kronhjortene på glassene.

Se og kjøp delene i serien