Fem tips om snittblomster
du ikke visste
Du ikke visste

Er du litt lei av at snittblomstene kjæresten din ga deg ikke overlever helgen? Med noen enkle grep kan du redde de og beholde de lenger.

Se og kjøp delene i serien her

5 enkle tips for å beholde snittblomstene fine lengre

  1. Alle løkblomster skal snittes rett over, mens alle andre skal skråsnittes
  2. Litt sukker og eddik i vannet forlenger livet. Det tilfører næring og hindrer bakterievekst
  3. Jo hardere stilk – jo varmere vann bør du bruke og jo hardere stilk jo mer vann. Roser er en hardstilket blomst, mens hyasint eller tulipan er mykstilket.
  4. Ingen blader skal ned i vannet – så fjern de som muligens vil dekkes av vann.
  5. Hold de unna fruktfatet. Etylengass fra frukt påvirker holdbarheten på snittblomster

Falla – fallende dråpe

Denne sesongen har designer Linda S. Walsøe tatt for seg den norrøne vinteren og latt seg inspirere av det golde og frosne landskapet. Derfor kommer Falla-vasene våren 2018 i klar og hvit utførelse.

Se for deg den vakre formen av en vanndråpe som henger ytterst på et blad, den lett dirrende fornemmelsen man nesten bare aner, før dråpen med et sukk slipper taket og begynner ferden mot bakken. Navnet Falla – fra gammelnorsk og islandsk – henspiller på nettopp denne fallende dråpen, formgitt av naturen selv.

KREVER MINDRE: Fallavasene trenger ikke mange blomster for å gjøre den store forskjellen på bordet. Som her; to hvite Hortensia utgjør hele forskjellen. Foto: Per Olav Sølvberg

HELHVITT: Nå finner du Fallavasene i helhvitt, inspirert av den arktiske vinteren på nettbutikken til Wik & Walsøe.

Vasene som krever færre blomster

Formen på glass-serien Falla er sjenerøs, men likevel sart, delikat, men samtidig sterk. Hvert enkelt produkt i serien blåses for hånd av dyktige og erfarne glassblåsere. Denne våren lanserer Wik & Walsøe de populære Falla-vasene i fargene hvit og klar.