Nå bugner buskene i hagen av rips som vi kan glede oss av hele sommeren. Foruten å lage syltetøy og saft, spiser vi de som topping på nesten alle måltider i juli.
Denne gangen har vi laget noen enkle scones, servert med rømme og friske rips.
«Jeg forsøker å ta vare på så mye jeg kan av sesongen bær, frukt og grønnsaker. Mye nyter jeg i sesong, og mye tar jeg vare på til senere – når vinteren kommer kan man fortsatt få en smak av sommer»
Oppskrift på scones
Det du trenger:
4dl hvetemel
50g smør i terninger
2tsk bakepulver
0,5 dl rømme
1,5 dl vann
Bland hvetemel og bakepulver i en bolle. Smuldre smøret i den tørre blandingen til det kun er jevne, må smørklumper igjen. Bland vann og rømme og hell det i mel- og smørblandingen. Kna til du har en fast, ganske tørr deig. Den skal kunne rulles til en tykk pølse.
Skjær deigen i ca. 2 cm tykke skiver og stek i ovnen ca. 12-15 minutter. Server mens de er varme!
I hagen er vi omringet av grønne busker og blomster som vokser vilt – det er et lite fristed hvor vi finner ro og inspirasjon.
Produktene fra denne artikkelen: