September er for å forvalte de råvarene vi har dyrket, samlet og høstet gjennom våren og sommeren – nøtter, bær og frukt. Dagene går litt langsommere, og kosen blir en større del av hverdagen. Vi samler oss snart rundt den varme peisen, nyter varme drikker og smaker på deilig bakverk, for å lade opp mot den kommende vinteren som ligger rett rundt hjørnet.




Slåpeblom rosa kakefat 21 cm kr 569, Slåpeblom rosa tekopp kr 449, Slåpeblom rosa asjett 21 cm kr 309
Bli med inn på kjøkkenet til Victoria Dam. Victoria står bak den populære instagramkontoen @hagebyen. Her inspirerer hun vakre bilder fra med sitt nydelige hjem i Ullevål hageby.
Hun kaller seg en hage og interiørentusiast. Med serviset fra Slåpeblom deler hun en deilig oppskrift på en eple- og bjørnebærspai.
Ta deg en kopp te og la deg inspirere av oppskriften her!
Ingredienser:
3 dl siktet hvetemel
2 msk rørsukker
150 g kaldt smør
2 msk kaldt vann
Fyll:
2 dl bjørnebær
400 g epler
1 dl melis
2 ss smør
4 ss sirup
Psst! Finn frem bærene du har plukket tidligere i år #tavarepå. Har du ikke bjørnebær blir paien like god med andre bør eller frukt!




Slåpeblom rosa kakefat 21 cm kr 569, Slåpeblom rosa tekopp kr 449, Slåpeblom rosa asjett 21 cm kr 309
Slåpeblom rosa kakefat 21 cm kr 569, Slåpeblom rosa tekopp kr 449
Slik gjør du:
Arbeid sammen mel, sukker og smør til en masse i kjøkkenmaskinen. Ha i vann og arbeid sammen til en deig.
La deigen hvile i kjøleskapet i en bolle, dekket med folie i en time.
Sett ovnen på 225 grader.
Skyll eplene og skjær i biter.
Smøre en form på ca 25 cm i diameter.
Blande sammen eplene, bjørnebærene og melis.
Strø ut mel på et bakepapir og kjevle ut deigen til en rund form på cirka 30 cm i diameter.
Vend over deigen med bakepapir i formen på ca 25 cm i diameter, dra bort bakepapiret.
Fordel fyllet i formen og fordel syrup over fyllet.
Stek i midten av ovnen i ca 30 minutter. Ta ut og la paien bli kald og server med vaniljeis.
Del gjerne resultatet med oss på instagram @wikwalsoe #wikwalsoe #wikogwalsøe